Thursday, 23 August 2012

Eid Mubarak 2012

Raya tahun ni raya yg paling x best..di mana,kami sekeluarga x dpt jumpe dgn tok kami,yg skrg ni berada di Pulau Pangkor(sepatutnye laa)..Tpi thun ni beliau nk pegi Haji.. So,beliau ikot Makngah kami ke Sungai Buloh,KL utk buat kursus haji..(Kirenye Makngah aku sponsor laa..)..Tok kami la satu2nye org tua yg masih ada selain Opah Tiri kami kt Beruas..Tpi kami suke dua2..tpi klaw kire kandung,kami suke Tok kami laa..Tok kami ni mak kpd mak aku..Punye laa huru hara jadinye sbb makngah aku punye plan ni semuanya last minute..dah last minute tu,x de pulak nk bgtau kami plak tu..

Critenye gini..Raya pertama(Ahad).Pagi2 tu solat raya kt tmpt kami...lps solat raya,beraya kt umah jiran2 trdekat kt Taman Sri Jaya..Then,lbh kurang pkul 2 ptg bru brtolak ke Tluk Intan..Pkul 6.30 bru smpai Langkap,Tluk Intan..Mlm tu dpt tau yg Makngah kami yg Trlalu Baik  Hati ni ade kt Pangkor brsama dgn Tok kami..Kami pn ingat nk jumpe Tok kjp la,esoknye..kami pn mnghbiskan baki2 rumah sedara mara belah abah smpai pagi Isnin(raya kedua) tu..


Raya Kedua(Isnin)
Lbh kurang lps zohor,kami brtolak ke Pangkor...Sampai2 Jeti Lumut tu,Maksu msj kterg,yg Tok dh pegi KL dgn Makngah stengah jam yg lalu..Hiba sgt sgt suasana mase tu..tpi teringatkan maksu(adk mak) kt Pangkor tu,kami pn truskn prjalanan..smpai2 umah Maksu,mak mngis puas2..jenuh kami pujuk2 mak..tergamak makngah buat kt kami mcmni..hnya disebabkan stengah jam lewat pn,diorg buat kami mcmni..

Ikutkan hati,aku x nk salahkan sape2..tpi disebabkan perangai diorg yg kterlaluan mcmni,mmbuatkan aku trgerak hati nk post cerita Raya yg sgt sgt x best tahun ni..hmm..
Esoknye,kami pn brgerak balik PH..Tpi jd sedih jgk sbb ank bongsu Maksu(kami panggil nama dia Aim),Mnangis x relakan kami balik..Mgkin sbb skjp sgt kot..Dtg dgn Tangisan,Pergi dgn Tangisan..Hmm..tu je laa nk cite sikit.. :')







Wednesday, 8 August 2012

Comic Strips


Just Nak Share Hasil Kerja Tangan Mase Dulu2...Boring Cuti Lepas SPM,so aku buat komik..even x originally made by my hand,tpi Ok laa..
Ni la antaranya :)













Ok laa..Bebudak lgi time ni..Black & White je yg mampu..hahaa..